
team 2thepoint
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie

Maarten van de Wiel
begeleiding van kinderen, jongeren & volwassenen
begeleiding van ouders
hartcoherentie
Wie is Maarten?
Maarten van de Wiel, gegradueerde in de orthopedagogiek, is de drijvende kracht achter 2thepoint. Hij startte zijn professionele carrière in de gehandicaptenzorg. Het was vanuit dit werk dat zijn interesse in autisme groeide. Na de gehandicaptenzorg maakte Maarten de overstap naar een thuisbegeleidingsdienst gespecialiseerd in autisme. Daar coachte hij meer dan 12 jaar kinderen, jongeren en volwassenen met een autismespectrum, evenals hun netwerk. Daarnaast gaf hij regelmatig groepsbegeleidingen aan pubers/ouders en outreach-vormingen rondom diverse thema’s die betrekking hebben op autisme. In 2023 stopte Maarten als thuisbegeleider en maakte hij de overstap naar het buitengewoon onderwijs type 9. Daar ging hij aan de slag als leerlingbegeleider. Alsook in 2023 richtte hij '2thepoint' op waar hij vormingen organiseert en geeft rondom autisme. Maarten werkt ruim 10 jaar als freelancer. Gedurende de jaren specialiseerde hij zich steeds meer in thema's zoals stress, puberteit, rouw & verlies, hartcoherentie, enzovoort. Daarnaast is Maarten ook werkzaam voor autismevriendelijkonderwijs.be waar hij op regelmatige basis lezingen geeft.
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie

Siebe Jacops
begeleiding van kinderen, jongeren & volwassenen
lichaamsgericht therapeut rondom impulscontrole - stressregulatie
Wie is Siebe?
Siebe Jacops, ergotherapeut, maakte kennis met autisme tijdens zijn bachelorproef op Monnikenheide-spectrum. Na een periode van ervaring in de fysieke en geriatrische revalidatie in het AZ Monica, vond Siebe zijn roeping binnen het bijzonder onderwijs, waar hij al meer dan zes jaar werkt met jongeren met een autismespectrum en/of gedragsproblemen.
Siebe focust zich voornamelijk op individuele begeleiding, waarbij hij met de jongeren werkt aan impulscontrole. Gedurende de jaren heeft hij zich verdiept in lichaamsgerichte therapieën, waaronder de polyvagaaltheorie en hartcoherentie. Deze benaderingen hebben hem geleerd hoe hij jongeren effectief kan mobiliseren en, nog belangrijker, hoe hij hen kan helpen zichzelf beter te reguleren.
In zijn werk heeft Siebe ontdekt dat de synergie tussen beweging en bewuste ademhaling niet alleen controle biedt, maar ook een gevoel van rust creëert. Zijn aanpak is gebaseerd op het inzetten van deze methodieken om individuele groei en welzijn te bevorderen. Ontdek samen met Siebe de kracht van lichaamsgerichte therapieën en de positieve impact die ze kunnen hebben op het leven van jongeren met autisme en gedragsproblemen.
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie

Leen Willems
begeleiding van ouders
begeleiding van (jong)volwassenen
EMDR Therapeut
Wie is Leen?
Leen Willems begon op jonge leeftijd als vrijwilliger bij Kazou, waar ze ruim 13 jaar lang diverse vakanties begeleidde voor personen met een verstandelijke beperking. Deze waardevolle ervaring vormde de basis voor haar verdere studie, waar Leen aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen begon en in 2012 afstudeerde als master in de Orthopedagogiek.
Leen zette haar passie voort door direct na haar studie aan de slag te gaan als klinisch orthopedagoog bij Monnikenheide-Spectrum. In de afgelopen 12 jaar heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende werkvormen, waaronder wonen, inclusief wonen, kortverblijf en dagwerking. Verder realiseerde Leen een speelpleinwerking voor (jonge) kinderen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Haar expertise strekt zich uit over het kader van emotionele ontwikkeling, autisme en dubbeldiagnose, waarbij ze zich voornamelijk richt op (jong)volwassenen. Ze hecht groot belang aan multidisciplinair en contextueel werken.
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie

Sofie Gysbrechts
begeleiding van ouders
begeleiding van (jong)volwassenen
ACT-Therapeut
Wie is Sofie?
Sofie Gysbrechts heeft meer dan 20 jaar ervaring in het buitengewoon onderwijs en een leersteuncentrum. Haar carrière is gekenmerkt door een diepgaand inzicht in de uitdagingen en kansen binnen de educatieve ondersteuning voor jongeren met speciale behoeften. Na haar opleiding als ACT-therapeut, talrijke verdiepingsopleidingen en het behalen van een postgraduaat in Autisme, richt Sofie zich nu op de begeleiding van gezinnen, jongeren en volwassenen met autisme. Ze benadrukt het belang van het betrekken van de gehele context van de persoon, een aanpak die zij essentieel acht voor zowel het individu als zijn of haar netwerk.
Sofie streeft ernaar een basis van veiligheid, vertrouwen en verbinding te creëren, omdat ze gelooft dat deze fundamenten cruciaal zijn voor groei. Door een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, stelt zij haar cliënten in staat hun ware potentieel te verkennen en te ontwikkelen.
Haar benadering is geïnspireerd door de overtuiging dat "gras niet sneller groeit door eraan te trekken." Met geduld en begrip richt Sofie zich op zachte maar doeltreffende begeleiding, waardoor individuele groei mogelijk wordt gemaakt.
.
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie

Leen Van Buggenhout
begeleiding van ouders
begeleiding van jongeren en (jong)volwassenen
Wie is Leen?
Leen Van Buggenhout begon haar loopbaan als leerkracht in het buitengewoon onderwijs. Met haar groeiende expertise maakte ze de overstap naar een rol als ondersteuner binnen het regulier onderwijs, waar ze de afgelopen 15 jaar haar focus heeft gelegd op de begeleiding van jongeren met autisme.
In haar huidige functie fungeert Leen niet alleen als coach, maar ook als mentor en motivator. Ze staat altijd klaar om jongeren aan te moedigen hun grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Haar benadering is diep geworteld in het benutten van talenten en mogelijkheden. Leen gelooft dat zelfkennis essentieel is voor groei, en daarom richt ze zich sterk op het helpen van jongeren om zichzelf beter te leren kennen, inclusief hun sterke punten en valkuilen.
Leen hanteert een oplossingsgerichte en positieve instelling. Ze streeft ernaar ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar potentieel kan maximaliseren door te focussen op wat wél mogelijk is, in plaats van op beperkingen. Haar overtuiging is dat iedereen, ongeacht hun startpunt, altijd kan blijven leren en groeien. Leen zal zich bij 2thepoint richten op de begeleiding van jongeren en hun netwerk.
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie
graduaat orthopedagogie
_edited_edited.png)
Wie is Nick?
Nick Van Deuren begon zijn carrière in het regulier lager onderwijs en heeft intussen bijna tien jaar ervaring als klasleerkracht. Vanuit zijn interesse in de unieke behoeftes en talenten van kinderen met autisme verdiepte hij zich verder in deze doelgroep via een postgraduaat autisme.
Daar specialiseerde hij zich tot autismevriendelijke leerkracht. Vervolgens wou Nick zijn rol uitbreiden en kinderen met autisme ook individueel begeleiden. Hij gelooft sterk in de kracht van één-op-één-contact, waarbij hij met extra tijd en aandacht beter kan inspelen op de noden van elk kind. Door zijn ervaring in het onderwijs te combineren met een warme, rustige en gestructureerde aanpak wil hij elk kind zo goed mogelijk ondersteunen in de ontwikkeling.